Ettårskalas

Grattis på livets första födelsedag, min älskade son!

Shit. Ett helt år har gått sen du kom till oss. Ett helt år sen jag stod där på knä klockan 05.21 och tog emot dig själv och lyfte upp dig mot mitt bröst, och vi fick höra ditt skrik för första gången. Det känns på ett sätt att det var nyss du var pytteliten och konstant sov i min famn, samtidigt som det känns som att du alltid varit den spralliga busunge som numera springer omkring och bara vill leka.

Det här året har varit fantastiskt, rentav magiskt samtidigt som det varit frustrerande, rentav fruktansvärt vissa stunder. Det har varit ett tufft år, men också det, utan tvekan, mest givande. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle vara att va gravid, att föda ett barn och att sen ta hand om ett barn. Mycket har varit tufft, men så mycket mer har varit underbart.

Att få bli din mamma är det absolut bästa som hänt mig. Den lycka jag känner när du ler mot mig, när du skrattar, när du blir så stolt över något nytt du lyckats åstadkomma, när du ger dina underbara kramar och pussar, när du kommer fram och vill gosa, när du går fram till spegeln och ger dig själv en puss, när du stolt visar upp dina leksaker eller något annat du hittat och vill visa, eller när du gosar in ditt ansikte i mitt när du är nyvaken — den lycka du ger mig är obeskrivlig. Du är världens bästa unge, och jag älskar dig mer än ord kan beskriva.

Nyfödd liten groda vs 1 år

Nyfödd liten groda vs 1 år

Nej men vänta lite… Har han alltså varit såhär pytteliten?

Nej men vänta lite… Har han alltså varit såhär pytteliten?


Vi styrde ju givetvis upp lite ettårskalas, dock uppdelat mellan familjerna pga Covid-19 givetvis. Jag gillar ju att styra med kalas och presenter, och ett färgtema var ju givet att ha så fick bli blått och guld.

one-year-birthday-party-2.jpg
one-year-birthday-party-3.jpg

Jag bakade två tårtor, en äppelkaka i form av ett lejon och en lite mer vanlig tårta i form av en elefant. Båda två är gjorda med inspiration från fixasjalv.se, som förövrigt släppte en bok nyss som är full av föräldrahacks som man bara måste ha om man har barn. Jag kan varmt rekommendera den. Hursomhelst, tårtorna blev helt okej till utseendet men framförallt väldigt goda.

elephant-birthday-cake-2.jpg
elephant-cake.jpg
lion-birthday-cake.jpg
“Ge mig tårtaaaa!”

“Ge mig tårtaaaa!”

Han blev så bortskämd med massor av fina presenter! Vi är så tacksamma för alla som kom för att fira honom, för alla fina presenter han fick och för alla som hört av sig och gratulerat. Det blev en toppenbra första födelsedag och vid läggdags var han helt slut och somnade på några minuter.

one-year-birthday-3.jpg
one-year-birthday-2.jpg